Program mentalne aritmetike je najefikasniji metod treninga mozga, koji donosi impresivne rezultate za intelektualni razvoj djece, od 4 do 12 godina. Aritmetika obuhvata četiri osnovne operacije: sabiranje, oduzimanje, množenje i dijeljenje. Kao takva, ona predstavlja temelj matematici i veoma je važan dio obrazovanja svakog djeteta. Ona je apstraktna – ne može se dotaći, uhvatiti niti vidjeti, ali kroz abakus, jednom kada se shvati i razumije, i uspjemo da istreniramo svoj mozak, postaje opipljiva i lakša za razumijevanje. Ako računanju na abakusu dodamo mentalni momenat, odnosno vizuelizaciju – efekat je višestruko bolji. Tada već govorimo o vježbanju kognitivnih sposobnosti i razvoju predispozicija za brzo rješavanje složenih zadataka koji su često dio naše svakodnevnice.

Mentalna aritmetika je poseban vid računanja, koji podrazumijeva vizuelizaciju abakusa i stimulaciju pokreta prilikom čega brzo dolazimo do tačnog rješenja bez upotrebe olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Za mlade umove koji su fleksibilni i koji su još u fazi formiranja, mentalna aritmetika je mnogo značajna i njima je neizmjerno lakše da usvoje nov sistem računanja i pređu na vizuelizaciju. Sve te olakšice koje nam stižu u vidu pametnih telefona ili tableta jesu, takoreći „mač sa dvije oštrice“. U jednom smislu mogu nam pomoći, ali na onom drugom planu, planu zdravlja duha i tijela, mogu silno odmoći. Zato smo dužni da razmišljamo unaprijed o budućnosti svoje djece.

Nastavni plan i program škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac” je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera. Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje različite starosne grupe, osnovnog i naprednog nivoa.

Zdrav mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, programom zasnovanim na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Prednost našeg programa je u jedinstvenoj online platformi, koja prije svega pruža kontinuiranu komunikaciju između predavača i učenika. Naša djeca putem online platforme mogu uvježbati svoje mentalne kapacitete kroz igru i nadmetanja u brzom računanju, sa drugarima iz čitave BiH, ali isto tako i sa djecom iz drugih država.

Zahvaljujući licenciranom programu, djeci je omogućeno učešće na prestižnim evropskim nadmetanjima, kao što su Olimpijade u mentalnoj aritmetici.

Tim škole “Malac Genijalac” čine isključivo profesionalni nastavnici, koji su prošli međunarodnu obuku i certifikovani su kao Master učitelji mentalne aritmetike. To su ambiciozni ljudi koji posjeduju stručno akademsko znanje, najčešće iz oblasti psihologije, pedagogije, defektologije ili drugih srodnih nauka. Svi nastavnici posjeduju neophodno iskustvo i provjeren senzibilitet za rad sa djecom.

I, zato, budite svjesni da ono što se ne razvije u ranom djetinjstvu djeteta, kasnije se ne može nadoknaditi!

Više o mentalnoj aritmetice pogledajte ovdje

Pogledajte detalje na stranicama naših upisnih centara u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Brčkom, Bijeljini, Visokom, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Prnjavoru, Laktašima i Gradišci

Za djecu koja mijenjaju svijet!

Start typing and press Enter to search