Od septembra počinjemo sa učenjem programiranja!

Škola mentalne aritmetike “Malac Genijalac“ najavljuje novi projekat u okviru svojih centara – savremenu školu programiranja ˝Malac računarac˝ koja će djeci omogućiti postepeni ulazak u svijet programiranja.

Mentalna aritmetika je osnovna djelatnost i okosnica škole “Malac Genijalac“, a kako odmah uz mentalnu aritmetiku ide i programiranje, uskoro će djeci biti omogućen kompletan program na jednom mjestu. Sa završenom školom mentalne aritmetike, djeca su potpuno pripremljena za učenje programiranja. Za djecu koja nisu prošla kroz program mentalne aritmetike, “Malac računarac” će obezbjediti neophodan fond časova za upoznavanje sa abakusom i mentalnim računanjem.

„Malac računarac“ predstavlja školu programiranja za djecu od 8 godina i više. Djeca će krenuti sa učenjem bazičnih programa, pa idući ka složenijim. Prvi programski jezik koji će djeca učiti je „Scratch“ – dinamičan vizuelni programski jezik koji omogućava lako kreiranje interaktivnih priča, igara, animacija i čestitki, te njihovo dijeljenje sa drugim korisnicima preko interneta. Koristeći “Scratch” dijete može bez napora naučiti samostalno izraditi jednostavne računarske igrice i programe, a na isti način svoju kreativnost može usmjeriti i u interaktivne priče i multimedijalne animacije. Drugi program “Thinkercad” je namjenjen djeci koja žele da se upoznaju sa 3D modeliranjem, crtanjem i kreiranjem animacija.

Škola programiranja je logičan nastavak škole mentalne aritmetike jer, mentalna aritmetika predstavlja same začetke programiranja. Veliki broj razvijenih zemalja je ovakav vid učenja učinio dostupnim djeci u sklopu redovnog obrazovanja. Programiranje ne treba da bude nešto što je rezervisano samo za kompjuterske genijalce, već za svako dijete. Programiranje utiče na razvoj ostalih vještina i sposobnosti kod djece. Bez obzira da li će neko postati menadžer marketinga, muzičar ili vozač autobusa, ove ideje su korisne, jer djeca kroz program naše škole unaprjeđuju logičke sposobnosti, razvijaju kreativnost i uče se timskom radu.

Omogućite svom djetetu da učini veliki korak i zakorači u digitalni svijet programiranja! Neka sazna šta je to matematički algoritam i stekne vještine analitičkog razmišljanja. Pored digitalnog svijeta, upoznaće i kako funkcioniše abakus, koji je preteča današnjih računara!

MALAC RAČUNARAC!

 

Start typing and press Enter to search