Malac Genijalac i u Travniku

Dragi roditelji, koji ste iz Travnika ili bliže okoline, obavještavamo vas da svoju djecu možete upisati u školu mentalne aritmetike “Malac Genijalac” u Travniku. Septembarski upis je već počeo i zato, mislite na vrijeme. Upišite svoje dijete, broj mjesta je ograničen.

U Bosni i Herecegovini trenutno postoji 24 upisna centra “Malac Genijalac”. Sve naše upisne centre možete pogledati ovdje

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” postoji u 8 zemalja,  preko 147 upisnih centara koji uspješno rade, o čemu mogu govoriti 14925 zadovoljna korisnika.

Ukoliko u Vašem mjestu ne postoji škola mentalne aritmetike, a razmišljate da počnete vlastiti biznis, “Malac Genijalac” Vam pruža pravu priliku! Više informacija o franšiznom poslovanju i poslovnoj prilici pogledajte ovdje.

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata. Više o mentalnoj aritmetici i nama pogledajte na našoj stranici malacgenijalac.ba.

Nastavni plan i program je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće.

Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje sljedeće starosne grupe:
  • Predškolska (od 4 do 6 godina)
  • Mlađa školska (prvi i drugi razred)
  • Srednja školska (treći i četvrti razred)
  • Starija školska (peti i šesti razred)

Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)

Efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život. Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

ZA DJECU KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET!

Recommended Posts