Škola mentalne aritmetike uskoro u Bihaću

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” se sve brže i brže širi po cijelom svijetu, a tako i po Bosni i Hercegovini. 25 po redu otvorena škola u BiH nalaziće se u Bihaću, što je dovoljan dokaz koji govori o uspjehu naše škole. Sve naše upisne centre možete pogledati ovdje.

Dragi roditelji, koji ste iz Bihaća ili bliže okoline, obavještavamo vas da svoju djecu već od decembra možete upisati u školu mentalne aritmetike “Malac Genijalac” Bihać.  Mislite na vrijeme o budućnosti svoje djece. Najljepši i najvrjedniji poklon koji možete dati svome djetetu je ZNANJE! Nemojte ograničavati djecu samo na ono što ste vi naučili, jer djeca su rođena u drugom vremenu i ona pripadaju BUDUĆNOSTI. Školica Malac Genijalac predstavlja najbolje mjesto za RAZVOJ MOZGA i mentalnih potencijala djece od 4 – 12 godina.

Mentalna aritmetika

Je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata. Više o mentalnoj aritmetici i nama pogledajte na našoj stranici malacgenijalac.ba.

Nastavni plan i program

Je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće.

Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje sljedeće starosne grupe:

  • Predškolska (od 4 do 6 godina)
  • Mlađa školska (prvi i drugi razred)
  • Srednja školska (treći i četvrti razred)
  • Starija školska (peti i šesti razred)

Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)

Efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život. Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

ZA DJECU KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET!

Recommended Posts