10 Razloga zašto je “Malac Genijalac” najbolji izbor za Vaše dijete

  1. Škola mentalne aritmetike MALAC GENIJALAC u Bosni i Hercegovini postoji u 23 grada. Sve naše upisne centre u BiH možete pogledati ovdje. Internacionalna škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ postoji u 12 zemalja širom svijeta, 182 školicE iz kojih je izašlo 28325 zadovoljna korisnika.

  2. Naši polaznici postižu izvanredne rezultate za kratko vrijeme. Već nakon dva mjeseca nastave u stanju su da računaju mentalno, što nije slučaj kod drugih programa u kojima se ne postižu takvi rezultati, čak ni nakon višegodišnjeg vježbanja.
  3. „Malac Genijalac“ primjenjuje originalni japanski program učenja mentalne aritmetike – HIKARI . Program se zasniva na jedinstvenom metodu koji potiče iz Japana, zemlje kolijevke mentalne aritmetike i koji dokazano postiže najbolje rezultate.
  4. Kada dijete dostigne impresivne brzine računanja, u stvari je i znak da su se razvile i sljedeće sposobnosti: Koncentracija, Vizuelizacija, Pažnja, Memorija, Analitičko razmišljanje i Logika.
  5. Kognitivni efekti postignuti učenjem našeg programa ne gube se po završetku školovanja, već postaju trajne sposobnosti i vještine koje Malci posjeduju tokom čitavog života i na taj način vremenom postaju uspješni i ostvareni ljudi.
  6. Nastavni plan i program je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi.
  7. Naš tim čine profesionalni nastavnici koji su uspješno prošli medjunarodnu obuku i certifikovani su za trenere mentalne aritmetike.
  8. Pored osnovnog fonda časova (12 mjesečno), svakom djetetu se pruža onoliko koliko mu je zaista potrebno. Tako da je dopunska i dodatna nastava dostupna svima kojima je to neophodno. Naš cilj da svako dijete dostigne svoj maksimalni potencijal, zato našoj djeci pružamo dodatni nastavni fond (do 20 časova mesečno), koji se ne plaća dodatno.
  9. Upotrebom moderne web aplikacije naša djeca mogu uvježbati svoje mentalne kapacitete kroz igru i nadmetanja u brzom računanju, sa drugarima iz čitave BiH, ali isto tako i sa djecom iz drugih država.
  10. „Malac Genijalac“ je organizator i učesnik međunarodnih takmičenja, što omogućava učenicima učešće na prestižnim svjetskim nadmetanjima i Olimpijadama u mentalnoj aritmetici. Na ovaj način djeca stiču dragocjeno iskustvo i razvijaju zdrav takmičarski duh.

Sa jakom i čvrstom ličnosti lakše se nositi sa svakodnevnim životnim izazovima. Zato, dragi roditelji omogućite vašoj djeci da se lakše nose sa izazovima koja ih očekuju na njihovom životnom putu i upišie ga u jedan od naših upisnih centara…

Za djecu koja mijenjaju svijet!

Recommended Posts