Škola mentalne aritmetike uskoro i u Bratuncu

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” se sve brže i brže širi po cijelom svijetu, a tako i po Bosni i Hercegovini. 24. po redu škola u BiH nalaziće se u Bratuncu, koja počinje sa radom u septembru 2019. godine. Otvaranje novih školica Malac Genijalac, i interesovanje za mentalnu aritmetiku, su dovoljan dokaz koji govori o našem radu. Sve naše upisne centre širom BiH možete pogledati ovdje.

Dragi roditelji, koji ste iz Bratunca ili bliže okoline, obavještavamo vas da svoju djecu već od juna  možete upisati u školu mentalne aritmetike “Malac Genijalac-Bratunac” i na vrijeme rezervisati mjesto za Vaše dijete.  Mislite na vrijeme o budućnosti svoje djece. Najljepši i najvredniji poklon koji možete dati svome djetetu je ZNANJE! Nemojte ograničavati djecu samo na ono što ste vi naučili, jer djeca su rođena u drugom vremenu i ona pripadaju BUDUĆNOSTI. Školica Malac Genijalac predstavlja najbolje mjesto za RAZVOJ MOZGA i mentalnih potencijala djece.

Mentalna aritmetika

Je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana (naprednija verzija računaljke abakus, koristi se u Japanu) i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata. Više o školi “Malac Genijalac” pogledajte na našoj stranici malacgenijalac.ba.

Nastavni plan i program

Je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće.

Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje sljedeće starosne grupe:

  • Predškolska (od 4 do 6 godina)
  • Mlađa školska (prvi i drugi razred)
  • Srednja školska (treći i četvrti razred)
  • Starija školska (peti i šesti razred)

Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)

Efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život. Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

NUMICON


Pored mentalne aritmetike, u našoj školici u Bratuncu, biće i program Numicon za najmlađe. Numicon je numerički didaktički sistem kojim se razvijaju matematičke sposobnosti kod djece od 3 do 5 godina. U Velikoj Britaniji se primjenjuje u više od 6000 škola. A, sada, prvi put u Bosni i Hercegovini, kod Malca Genijalca, imate mogućnost da usmjeravate svoju djecu od malih nogu.

  • Za djecu od 3 do 5 godina
  • Dva puta semično po 1 ili 2 školska sata
  • Radu u grupama od 6 do 8 polaznika
  • Individualni pristup za svako dijete
  • Prilagođen i djeci sa posebnim potrebama, uz dogovor

Više o Numiconu pogledajte ovdje…

MENTALNA MATEMATIKA

I za nešto malo stariju djecu, naš program “Super UM” ili Mentalna matematika. Program se sprovodi kao treća upisna godina i najviši nivo škole Malac Genijalac. Namjenjen je svim polaznicima „Malaca Genijalaca“ koji su uspješno savladali osnovni i napredni nivo mentalne aritmetike. A, isto tako namjenjen je i djeci uzrasta od 10 do 17 godina, koja nisu završila program mentalne aritmetike, a imaju posebne afinitete i sklonost ka matematici. Više o programu “SUPER UM”

ZA DJECU KOJA MIJENJANJU SVIJET! Kod MALCA GENIJALCA, sve na jednom mjestu. Za sve uzraste djece!

Recommended Posts