Olimpijada u mentalnoj aritmetici

Beograd – 16.06.2019.

Ponosno najavljujemo međunarodnu Olimpijadu u Mentalnoj aritmetici, koja će se održati 16. juna u Beogradu. Na Olimpijadi će učestvovati preko 2000 takmičara koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine i Slovačke.

Učenici naših škola, Malac Genijalac BiH su proteklih mjeseci vrijedno radili i pripremali se za ovo takmičenje, tako da se nadamo da će se iz Srbije vratiti sa značajnim rezultatima i mnogobrojnim medaljama, i na taj način dokazati da se rad i trud isplatio.

Takmičenje
Beograd – Olimpijada u mentalnoj aritmetici 2018. godine

Takmičari će se nadmetati u više mentalnih disciplina, različitih komplikovanih matematičkih operacija. Najzanimljivije će svakako biti mentalno izračunavanje niza brojeva koji se smjenjuju brzinama od 2 do 5 brojeva u sekundi.

Takmičenje će biti organizovano po grupama iz dva dijela. Pismeni dio podrazumijeva rješavanje 120 zadataka za 10 minuta. Drugi dio je mentalno računanje, tzv. Anzan, sa upotrebom svih formula.

Olimpijada predstavlja jedinstveni događaj i najveće takmičenje ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Manifestacija tradicionalno privlači veliko interesovanje učesnika i javnosti, zahvaljujući atraktivnosti koje donosi nadmetanje u mentalnim vještinama.

Prošlogodišnja Olimpijada i uspjeh naših Malaca

Podsjećamo, prošle godine  na održanoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici, u Beogradu, na kojoj je učestvovalo preko 1200 djece, iz 12 zemalja, naši Bosanskohercegovački MALCI GENIJALCI su osvojili ukupno 18 medalja.


Beograd – Olimpijada u mentalnoj aritmetici 2018. godine

Organizacija Olimpijade predstavlja veliku čast i priznanje za školu Malac Genijalac. Njeno održavanje dolazi kao kruna uspješnog rada i sjajnih rezultata!

Za djecu koja mijenjaju svijet!

Recommended Posts