Malci Genijalci – Evropski Šampioni

Malci Genijalci polaznici istoimene škole, zabilježili su grandiozan uspjeh u Rekenu na Evropskom prvenstvu u mentalnoj matematici. Sa takmičenja su se pnosno vratili sa čak pet medalja!

Takmičari škole “Malac Genijalac” vrijedno su se pripremali i osvojli sva tri prva mjesta u mlađoj kategoriji i zlato i bronzu u starijoj kategoriji. Pet od ukupno devet medalja mališani su zasluženo osvojili i pored jake konkurencije iz brojnih evropskih zemalja, poput Njemačke, Francuske, Holandije, Poljske, Rusije, Bugarske, Mađarske, Švajcarske i dr. U ekipnom plasmanu naši drugari iz Srbije su dominirali i ostvarili najbolji rezultat.

Takmičarske discipline

Su se sastojale u brzom računanju, bez korišćenja ikakvih pomagala poput papira, digitrona i olovke. Za trijumf je bilo potrebno „napamet“ što brže izračunati zadatke teške čak i vrsnim matematičarima, kao što je na primjer: kvadratni korijen šestocifrenog broja, kubni korijen devetocifrenog broja ili odgovoriti na pitanje koji je dan u nedjelji bio 15.03.1983. godine.

Samo takmičenje već godinama unazad organizuje gospodin Dr Gert Mittring, višestruki svjetski šampion u mentalnom računanju. On je oborio  svjetski record, tako što je izračunao: 89247-i korijen broja od 1000000 cifara.

No, vrijedne mališane ove godine, i to za nešto manje od dvije nedjelje, 16.juna, čeka  još jedno važno takmičenje – Olimpijada u mentalnoj aritmetici, a  domaćin je upravo Srbija. Veliki intelektualni megdan održaće se u  kongresnoj sali Sava centra u Beogradu, a organizatori očekuju preko 1200 učesnika  iz 15-ak zemalja.

MALAC GENIJALAC – ŠKOLA ZA DJECU KOJA MIJENJAJU SVIJET
SEPTEMBARSKI UPIS JE U TOKU!

Preko 20 lokacija u BiH

Info: +387 (0)66 678-245
malacgenijalac.bih@gmail.com

Prijave na link: https://malacgenijalac.ba/kontakt/

Recommended Posts