Malac Genijalac i u Novom Sarajevu

Dragi roditelji, obavještavamo vas da svoju djecu možete upisati u školu mentalnih vještina za djecu „Malac Genijalac – Novo Sarajevo“. Otvoren je i treći upisni centar “Malac Genijalac” u Sarajevu, na opštini Novo Sarajevo, na adresi Grbavička 56. A, 24. upisni centar u Bosni i Hercegovini. Osnovni program naše škole je mentalna aritmetika, a nakon uspješno završenog programa mentalne aritmetike, djeca pohađaju program mentalne matematike – “Super UM”. Za najmlađe je namjenjen program “Numicon”. Septembarski upis je već počeo i zato, mislite na vrijeme. Upišite svoje dijete, broj mjesta je ograničen.

U Bosni i Herecegovini trenutno postoji 24 upisna centra “Malac Genijalac”.

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” postoji u 12 zemalja,  preko 182 škole koje uspješno rade, o čemu mogu govoriti 28325 zadovoljna korisnika.

Mentalna aritmetika

Je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata.

Mentalna aritmetika

Nastavni plan i program je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće.

Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje sljedeće starosne grupe:

  • Predškolska (od 4 do 6 godina)
  • Mlađa školska (prvi i drugi razred)
  • Srednja školska (treći i četvrti razred)
  • Starija školska (peti i šesti razred)

Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)

Efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život. Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

Numicon

Je numerički didaktički sistem kojim se razvijaju matematičke sposobnosti kod djece od 3 do 5 godina. U Velikoj Britaniji se primjenjuje u više od 6000 škola. Razvili su ga stručnjaci sa Oxford University, a 2015. godine je proglašen za najbolji svjetski edukativni matematički metod (Education Resources Awards (ERA). Numicon pokriva cjelokupnu oblast brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca.

Numicon
  • Za djecu od 3 do 5 godina
  • Dva puta semično po 1 ili 2 školska časa
  • Radu u grupama od 6 do 8 polaznika
  • Individualni pristup za svako dijete
  • Prilagođen i djeci sa posebnim potrebama, uz dogovor

Zahvaljujući Numicon-u, djeca brže i efikasnije savladaju osnovne matematičke pojmove.

Efekti su vidljivi, ne samo prilikom polaska u školu, već i u starijem uzrastu, kada učenici prelaze u više razrede i srednju školu.

Više o programima i školi mentalnih vještina za djecu “Malac Genijalac” pogledajte na našoj stranici malacgenijalac.ba.

Ukoliko u Vašem mjestu ne postoji škola mentalne aritmetike, a razmišljate da počnete vlastiti biznis, “Malac Genijalac” Vam pruža pravu priliku! Više informacija o franšiznom poslovanju i poslovnoj prilici pogledajte ovdje. 

ZA DJECU KOJA MIJENJAJU SVIJET!

Recommended Posts