Malac Genijalac i u Maglaju

Dragi roditelji, obavještavamo vas da svoju djecu možete upisati u školu Mentalne aritmetike za djecu „Malac Genijalac – Maglaj“. Otvoren je i 26. upisni centar “Malac Genijalac” u Bosni i Hercegovini, u Maglaju, na adresi Viteška bb. Obezbjedite Vašoj djeci mjesto na vrijeme, broj mjesta je ograničen, septembarski upis je u toku. Osnovni program naše škole je mentalna aritmetika, za djecu od 4 do 12 godina.

U Bosni i Herecegovini trenutno postoji 26 upisnih centara “Malac Genijalac”.

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “Malac Genijalac” postoji u 12 zemalja,  preko 182 škole koje uspješno rade, o čemu mogu govoriti 28325 zadovoljna korisnika.

Mentalna aritmetika

Mentalna aritmetika

Je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata.

Nastavni plan i program je fleksibilno i pažljivo osmišljen, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera, i pozitivni emocionalni odnosi. Polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, na kojima mogu da rade domaći zadatak i vježbaju kod kuće.

Plan i program nastave je prilagođen uzrastima, te postoje sljedeće starosne grupe:

  • Predškolska (od 4 do 6 godina)
  • Mlađa školska (prvi i drugi razred)
  • Srednja školska (treći i četvrti razred)
  • Starija školska (peti i šesti razred)

Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)

Efekat postignut učenjem ostaje kroz čitav život. Vještine i sposobnosti koje djeca razviju su: izuzetna koncentracija i pažnja, odlična memorija, razvijeni refleksi i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije, razvijena čula vida, sluha i dodira, povećana kreativnost, poboljšana mašta i sposobnost vizualizacije.

Upis je u toku

Efekti su vidljivi, ne samo prilikom polaska u školu, već i u starijem uzrastu, kada učenici prelaze u više razrede i srednju školu.Više o programima i školi mentalnih vještina za djecu “Malac Genijalac” pogledajte na našoj stranici malacgenijalac.ba.

Ukoliko u Vašem mjestu ne postoji škola mentalne aritmetike, a razmišljate da počnete vlastiti biznis, “Malac Genijalac” Vam pruža pravu priliku! Više informacija o franšiznom poslovanju i poslovnoj prilici pogledajte ovdje. 

ZA DJECU KOJA MIJENJAJU SVIJET!

Recommended Posts