Peto evropsko prvenstvo i radionice u mentalnom računanju u Baselu-Švicarska

Za učenike od 9 do 19 godina od 20. do 23. maja 2020. godine

Radionice i Evropsko prvenstvo vodiće Dr. Gert Mittring, koji je svjetski šampion u mentalnom računanju 89247-og korijena iz broja sa 1.000 000 cifara.

Punu podršku u ovom događaju će mu pružiti gospodin Pascal Kaul i drugi stručnjaci mentalnog računanja. Organizaciju ovog događaja podržava Elternverein Hochbegabter Kinder (Švicarsko udruženje za roditelje talentovane djece – EHK).

Polaznici naše škole “Malac Genijalac” iz Banjaluke, koji pohađaju program “SUPER UM” – mentalna matematika će učestvovati na ovom prvenstvu u Baselu.

Banjaluku će predstavljati:
  1. Jovana Aljetić 10 godina
  2. Nina Obradović 9 godina
  3. Sergej Aničić 9 godina i
  4. Relja Glamočanin 9 godina

U pratnji učiteljice – Milijana Čivčija

Poželimo im sreću i uspjeh!

Radionice će se provoditi na engleskom i njemačkom jeziku.

Maksimalan broj učesnika je 60. Iz tog razloga i zbog bodovanja, prilikom prijave potrebno je napomenuti učestvovanje na prethodnim takmičenjima iz mentalne aritmetike i drugim mentalnim disciplinama.

Cijena kotizacije iznosi 100 CHF i uključuje obroke (ručak, grickalice), učestvovanje u radionicama u četvrtak i petak, kao i učestvovanje na prvenstvu. Učesnici koji su zainteresovani za mentalno računanje i učestvovanje u ovom prvenstvu, a da ne mogu priuštiti kotizaciju i / ili putovanje u Basel, a posebno su talentovani za mentalno računanje, mogu nas kontaktirati putem email adrese EHK (vernetzung@ehk.ch), tako da bi organizator razmotrio umanjenje iznosa kotizacije.

Učesnici koji su maloljetni moraju biti u pratnji punoljetne osobe ovlaštene od strane zakonskog staratelja ili pratećoj osobi koju je staratelj odredio.

Molimo vas imajte na umu da ugovorite odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgoda i u slučaju otkaza.

Prijavite se na vrijeme, jer broj mjesta je ograničen.

Za djecu koja mijenjaju svijet!

Recommended Posts