PALE

Malac Genijalac upisni centar

Škola za razvoj mentalnih vještina za djecu

Razvijanje sposobnosti koncentracije, vizuelizacije, pažnje, memorije, logičkog razmišljanja i još mnogo toga…Sva znanja i vještine koja djeca steknu kroz naše programe će im koristiti kroz cijeli život

U našoj školi nudimo sljedeće vrste programa za edukaciju djece

MENTALNA ARITMETIKA

Za djecu od 4 do 12 godina. Edukativni model razvoja kognitivnih sposobnosti djece. Računanje i postizanje tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog pomagala. Razvijanje koncentracije, vizuelizacije, pažnje, memorije, analitičkog i logičkog razmišljanja…uz nevjerovatne brzine računanja. Učenje u malim grupama.

NUMICON

Za djecu od 3 do 5 godina. Numerički didaktički sistem za razvoj matematičkih sposobnosti kod djece. Pokriva oblast brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca. Proces učenja i razumijevanja matematičkih pojmova se odvija korišćenjem vizuelnih (vid), auditivnih (sluh) i kinestičkih (motoričkih) sposobnosti djece.

SUPER UM

Za djecu od 10 do 17 godina. Nastavak i nadogradnja programa mentalne aritmetike. Namjenjen je i djeci koja nisu završila program mentalne aritmetike, a imaju posebne afinitete i sklonosti ka matematici. Obuhvata rješavanje složenih matematičkih problema koji se rješavaju isključivo mentalnim putem.
Pripremamo djecu za budućnost.

POBJEDNIČKO UČENJE

Osnova obrazovnog programa „Pobjedničko učenje“ su mape uma koje predstavljaju kreativnu organizaciju misli koje djeci pomažu da bolje iskoriste neograničenu moć mozga. Pomoću mapa uma, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, djeca sa lakoćom i uživanjem postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju.

MALAC RAČUNARAC

Programiranje za djecu od 10 i više godina. Upoznavanje sa kompjuterskom opremom, internetom i svijetom programiranja. Razvoj programerskih vještina i poticanje kreativnosti kod djece. Stečeno znanje može biti polazna osnova za dalje vidove usavršavanja u oblasti programiranja, izradi mobilnih aplikacija, inžinjeringu i slično.

Kontakt podaci

Milorada Lolovića 66 (Santingova zgrada - Studentski trg), Pale

Tel: +387 65 414-722

Pišite nam, rado ćemo vam odgovoriti

Blog

7 važnih vještina koje djeca nauče uz LEGO kockice

Svi znamo za LEGO kockice. Većina nas je odrasla s njima. LEGO je jedan od najvećih brandova na svijetu, odmah prepoznatljiv i s ogromnom bazom obožavatelja, i velikih i malih.
Vidi više..

Djeca i TV

Djeca u periodu od tri do pet godina još uvijek ne razlikuju stvarne i fiktivne sadržaje, pa smatraju da su Superman, Batman, Spiderman i ostali televizijski junaci postoje i u
Vidi više..

Malac Genijalac i na Palama

Od sada, svoju djecu možete upisati u školu mentalnih vještina za djecu “Malac Genijalac-Pale”. Pet genijalnih programa za razvoj mentalnih vještina. Otvoren je i 28. upisni centar u Bosni i
Vidi više..