Numicon, za djecu od 3 do 5 godina

Program za razvoj matematičkih vještina kod najmlađih.

Numicon je matematički didaktički sistem koji su kreirali stručnjaci sa Oxford Univerziteta. Proglašen je kao najbolji svjetski edukativni metod od 2015. godine. U Velikoj Britaniji se primjenjuje u više od 6000 škola. Pokriva cjelokupnu oblast brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca.

Prvi put u Bosni i Hercegovini – samo u školama Malac Genijalac!

Edukativni metod koji sadrži zanimljive materijale različitih oblika i veselih boja. Različitost oblika pruža mogućnost kreativnog istraživanja u cilju otkrivanja veza između brojeva i oblika. Upoređivanjem i nizanjem oblika djeca otkrivaju odnose između brojeva, čime se stvara osnova za dobro razumijevanje matematike.

Numicon nudi brojne mogućnosti za igru i istraživanje i omogućava primjenu na različitim nivoima znanja kod djece. Pomaže djeci: u razumijevanju brojeva i brojevnih sistema, u računanju i matematičkom mišljenju, u razvijanju mentalnih slika i u upoznavanju matematičkog jezika.

Oblici u Numiconu omogućavaju uvid u brojčane vrijednosti. Djeca kireiraju mentalne slike brojeva i matematičkih operacija. Oblici u Numiconu su namijenjeni da se kroz istraživanje i igru vidi jasna veza između brojeva i oblika te da se stvore veze među njima. To su “slike” brojeva koje djeca uočavaju taktilno, vizuelno i iskustveno kroz igru.

Veoma brzo dijete nauči da: broji, razumije vrijednost brojeva, sabira i oduzima do 100, upoređuje objekte i brojeve, prepoznaje 3D oblike, dužinu, širinu, zapreminu i težinu, koristi jedinice vremena (sate, dane, mjesece) izračunava kusur koji se vraća prilikom kupovine i još mnogo toga!

UPIS JE U TOKU u svim našim upisnim centrima širom Bosne i Hercegovine!

Požurite, broj mjesta je ograničen!

  • Prijava i formiranje grupa u decembru. Početak radionica u januaru 2019. god.
  • Radionice se održavaju jednom ili dvaput sedmično u trajanju od 1 do 2 školska časa.
  • Radi se u manjim grupama, od 6 do 8 polaznika.
  • Svakom djetetu se obezbjeđuje individualni pristup i garantuje uspjeh.
  • Program je takođe namjenjen i prilagođen djeci sa posebnim potrebama, uz dogovor sa roditeljima vezan za individualni pristup u zavisnosti od potreba djeteta.

Više o Numiconu pogledajte ovdje…

Ostali edukativni programi školica MALAC GENIJALAC za sve uzraste djece

Kontaktirajte nas…

Za djecu koja mijenjaju svijet!

Recommended Posts